Human Tecar: Η αυθεντική θεραπεία TECAR!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Τι είναι η θεραπεία Tecar;

Η κορυφαία τεχνολογία του ιταλικού οίκου Unibell καθόρισε έναν ολόκληρο κλάδο θεραπευτικής προσέγγισης στην φυσικοθεραπεία. Η 25ετής εμπειρία στη μέθοδο HumanΤecar® – Synergistic Healthcare Methodology αποτελεί σήμα κατατεθέν της θεραπευτικής προσέγγισης που είναι πλέον ευρέως γνωστή ως θεραπεία TECAR.

Η μέθοδος HumanΤecar® χαρακτηρίζεται από τους απίστευτα ταχείς χρόνους θεραπείας και το ολοένα αυξανόμενο έυρος εφαρμογών της. Πιστοποιείται σαν το πλέον σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα στην επιστήμη της φυσικοθεραπείας, από την αθλητική αποκατάσταση έως την αντιμετώπιση χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων και την καθημερινή ευεξία. 

Human Tecar θεραπεία Tecar

Οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο καθιέρωσαν την μεθοδολογία HumanΤecar®.

Θεραπεία HUMANTECAR® - Τα 3 επίπεδα

Η κινητοποίηση των ηλεκτρολυτών και η συγκεντρωσή τους στο επιθυμητό τμήμα του σώματος πραγματοποιείται σε 3 φάσεις:

1. Στο πρώτο επίπεδο επιτυγχάνεται βιοδιέγερση καθώς επίσης και αναλγητική δράση χάρη στην επέμβαση στις ελεύθερες νευρικές απολήξεις.

2. Στο δεύτερο επίπεδο παρατηρείται ενδοκυτταρική οξυγόνωση, χημική υπεραιμία στα τριχοειδή αγγεία, αύξηση της αιματικής ροής και τέλος ενδοδιαθερμία λόγω της επιτάχυνσης του μεταβολισμού του υποστρώματος.

3. Το τρίτο επίπεδο χαρακτηρίζεται από μηχανική αγγειοδιαστολή που συνδυάζεται με αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας και αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης.

Τρόπος Δράσης

Η θεραπεία HumanΤecar® βασίζεται στη συσκευή διέγερσης της μικροκυκλοφορίας. Η συσκευή  Human Tecar HCR χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα μέσης συχνότητας το οποίο προκαλεί ενεργοποίηση του μεταβολισμού του ιστού, διεγείρωντας την αιματική/λεμφική κυκλοφορία. Το σήμα μεταφέρεται στους ιστούς δρώντας από το εσωτερικό του οργανισμού χωρίς διασπορά ενέργειας. Δρώντας στη μικροκυκλοφορία, μεγιστοποιεί την ικανότητα αποκατάστασης του οργανισμού, τον διατηρεί ή τον επαναφέρει σε κατάσταση ισορροπίας και βελτιστοποιεί την αποδοσή του. Προκαλείται κινητοποίηση των ηλεκτρολυτών του οργανισμού επηρεάζοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό δημιουργώντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ζήτηση οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών και ως επακόλουθο περισσότερο αίμα στην περιοχή.

Πρόκειται για διέγερση της φυσιολογικής δραστηριότητας των ιστών από το εσωτερικό του σώματος, υποστηρίζοντας τις φυσιολογικές επουλωτικές και αντιφλεγμονώδης διαδικασίες επιτυγχάνοντας την λειτουργική ισορροπία του οργανισμού.

Αποτελέσματα

Η θεραπεία HumanΤecar® δρα αποτελεσματικά, άμεσα, με διάρκεια στο χρόνο και χωρίς αντενδείξεις. Επιτυγχάνει έντονη λειτουργική διέγερση στης περιφερικής κυκλοφορίας χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης της ενδογενούς θερμοκρασίας και δραστικό αναλγητικό αποτέλεσμα μέσω της επίδρασης στις νευρικές απολήξεις. Έχει παροχετευτική δράση στους ιστούς μέσω της επέμβασης στη μικροκυκλοφορία.

Θεραπευτικές ενδείξεις

  • Πόνος. Μυοσκελετικές παθήσεις, παθήσεις συνδετικού ιστού, μυοσκελετικά σύνδρομα.
  • Αθλητισμός. Αποκατάσταση από υπερχρήση και σύνδρομο υπερπροπόνησης.
  • Αγγειολογία, Λεμφοίδημα. Εξαλείφει την κατακράτηση υγρών στα λεμφικά και αιματικά τριχοειδή αγγεία.
  •  Μετεγχειρητική αποκατάσταση. Αναζωογόνηση των ιστών, βελτίωση της ελαστικότητας.
  • Ουλές, Αντιγήρανση. Αποκατάσταση ουλώδη ιστού, αυξημένη ενυδάτωση.
  • Τρίτη ηλικία. Χρόνιος πόνος, περιορισμένη λειτουργικότητα.
  • Α.Μ.Ε.Α. Βελτίωση καθημερινότητας.

Πιστοποιημενα κέντρα HumanΤecar®

Η θεραπεία HumanΤecar® – Synergistic Healthcare Methodology προσφέρεται μόνο από πιστοποιημένα κέντρα θεραπείας στη μέθοδο.

Μοιράσου το άρθρο

ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×