Η Εστιασμένη Ακουστική Δόνηση ανοίγει νέους ορίζοντες στη Φυσικοθεραπεία!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Η τεχνολογία εστιασμένης μηχανικής ακουστικής δόνησης Vibration Sound System Viss ξεκίνησε από τη νευροφυσιολογία και την έρευνα όσον αφορά τη χρήση των δονήσεων, και στοχεύει στην ενεργοποίηση των νευροκινητικών μονάδων ελέγχου.

Τρόπος Δράσης

Δρα στη λειτουργία του νευρομυϊκού επαναπρογραμματισμού ενεργοποιώντας τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα μέσω μηχανοηχητικών κυμάτων συγκεκριμένης συχνότητας και έντασης που παράγουν εστιασμένη δόνηση στην επιθυμητή μυοτενόντια ομάδα. Με αυτόν τόν τρόπο αποστέλλονται μεταβλητά ερεθίσματα στους εν τω βάθει ιστούς μέχρι να επηρρεάσει φυσικά τους κινητικούς υποδοχείς. Τα σωμάτια Pacini είναι οι μηχανικοί υποδοχείς που ενεργοποιούνται περισσότερο με τη δόνηση και δρουν ως νευροδιαβιβαστές προκαλώντας το φαινόμενο γνωστό ως “νευρωνική πλαστικότητα”. Το τετραγωνικό ηχητικό σήμα είναι ικανό να διεισδύσει αποτελεσματικά στην συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών που μπορεί το ΚΝΣ να δεχθεί και να διατηρήσει στο χρόνο, χάρη στην πλαστικότητα του.

Η ενεργοποίηση των υποδοχέων διευκολύνει την μυική εξισορρόπηση με άμεση δράση στον πόνο, εξομάλυνση του τόνου, αποκατάσταση της δύναμης και του συντονισμού, με φυσικό μη επεμβατικό τρόπο. Η διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα σε διαφορετικά μυϊκά τμήματα επιτρέποντας την ανάκτηση της λειτουργικής ικανότητας των μυών που χάθηκε από διάφορα αίτια όπως απραξία, οξεία ή χρόνια φλεγμονή, φυσική φθορά, μετεγχειρητικές αιτίες.

Η εστιασμένη μηχανική δόνηση είναι απόλυτα ασφαλής για τους ιστούς και τα αγγεία γιατί εφαρμόζεται τοπικά και οι παράμετροι μεταβάλλονται ανάλογα την ηλικία και το σωματότυπο.

Gallery-Fotografica2-e1492009039159

Viss vibration sound system

Εφαρμογή στη μεγιστοποίηση, τον πόνο και την νευρολογική φυσικοθεραπεία

Η εστιασμένη ακουστική δόνηση (Mechano-Sound Vibration) με εστιασμένο τετραγωνικό κύμα καθιστά δυνατή την τόνωση και την εξισορρόπηση του νευρομυϊκού συστήματος, ενισχύοντας τον μυϊκό συντονισμό, εξαλείφοντας τον πόνο και διευκολύνοντας τη λειτουργική αποκατάσταση. Τα πλεονεκτήματα της θεραπευτικής άσκησης ενισχύονται από την επίδραση της εστιακής δόνησης στο νευρομυϊκό σύστημα βελτιώνοντας τη νευρομυϊκή συναρμογή, τη δύναμη και την αντοχή.

Η εφαρμογή της μηχανοακουστικής δόνησης στη νευρολογική φυσικοθεραπεία ανέπτυξε νέα πρωτόκολλα αποκατάστασης στη θεραπεία των νευρολογικών διαταραχών.

Στην φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται στην αποκατάσταση του εύρους κίνησης, στις δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους, στη λειτουργική αποκατάσταση των ηλικιωμένων και των Α.Μ.Ε.Α., στη μετεγχειρητική ανάρρωση και στη μεγιστοποίηση της απόδοσης στον αθλητισμό.

Θεραπευτικό Αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ιδιοδεκτικότητας. Ποιο συγκεκριμένα:

#1. Αποκαθιστά γρήγορα το φυσιολογικό μυϊκό τόνο και τη δύναμη

#2. Μειώνει τον πόνο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μυϊκής σύσπασης

#3. Βελτιώνει άμεσα και σημαντικά την ισορροπία, τη στάση και το συντονισμό.

#4. Βελτιστοποιεί την ικανότητα σύσπασης και καθυστερεί την εμφάνιση κόπωσης τόσο της μυϊκής όσο και της “Κεντρικής”, χάρη στην αύξηση της δύναμης και της αεροβικής ικανότητας, που επιτρέπει τη μεγαλύτερη αντοχή στα φορτία.

#5. Απομακρύνει γρήγορα τους καταβολύτες κατά την λεμφική παροχέτευση. Βελτιώνει τον έλεγχο της ροής του αίματος και της λεμφικής παροχέτευσης.

#6. Βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών, εξ αιτίας του βελτιωμένου συντονισμού μεταξύ αγωνιστών και ανταγωνιστών μυών.

#7. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση τόσο στην καθημερινότητα όσο και στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Η θεραπεία εφαρμόζεται χωρίς αντενδείξεις, για την αποκατάσταση του μυϊκού τόνου σε νευρολογικές παθήσεις, τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας στην τρίτη ηλικία, τη διευκόλυνση της λειτουργικής κίνησης και την αντιμετώπιση του πόνου σε τραυματισμούς και μυοσκελετικές παθήσεις, αλλά και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης σε αθλητές. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει τεκμηριωθεί σε δεκάδες άρθρα και μελέτες δημοσιευμένα σε έγκυρα περιοδικά (impact factor).

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×