Θεραπεία SCENAR

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

«… την τεχνολογία Scenar χρησιμοποιεί ήδη η ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Η συσκευή τοποθετείται στο σημείο όπου πονά ο άνθρωπος και μεταφέρει ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο εγκέφαλος τότε απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες φυσικές ουσίες που μειώνουν τον πόνο.»   tanea.gr

«Το SCENAR είναι μία επαναστατική μέθοδος που πραγματικά δουλεύει.»  Men’s Health

«Το SCENAR αποδεικνύεται ένα σύγχρονο επιστημονικό θαύμα» The Scotsman

Tι είναι η θεραπεία SCENAR (ΣΚΕΝΑΡ);

S.C.E.N.A.R. (Self Controlled Energy Neural Adaptive Regulator). Η θεραπεία Scenar είναι φυσική, μη-παρεμβατική, χωρίς παρενέργειες και οι ασθενείς συχνά αναφέρουν αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.
Είναι μία εξελιγμένη μορφή συνδυασμένης ηλεκτροθεραπείας και ενεργής βίο-ανάδρασης, η οποία δρα διεγείροντας τους φυσικούς μηχανισμούς ίασης του σώματος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος θεραπείας στη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δίνει εντυπωσιακά γρήγορα αποτελέσματα σε πρόσφατες και οξείες καταστάσεις, και σταθερή βελτίωση σε χρόνια προβλήματα – συχνά βοηθάει σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.
Η τεχνολογία του SCENAR εξελίχθηκε από τον Ρώσο επιστήμονα ιδρυτή της LET MEDICAL, Alexander Karasev, εφευρέτη του διάσημου αναλγητικού ρεύματος TENS.
Η συσκευή SCENAR λειτουργεί διαδερμικά. Είναι πολύ διαφορετική από τα άλλα μέσα ηλεκτροθεραπείας γιατί συνδυάζει λειτουργίες μέτρησης σε πραγματικό χρόνο (βιο-ανάδραση). Παίρνει ενδείξεις από τα σημεία του σώματος και με συνεχείς υπολογισμούς εφαρμόζει ακριβώς την κατάλληλη ηλεκτρική ώση και την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται.

Πώς δουλεύει η μέθοδος SCENAR;

Η συσκευή SCENAR λαμβάνει μετρήσεις από τις νευρικές απολήξεις. Με τα δεδομένα που συλλέγει διαμορφώνει και εφαρμόζει κατάλληλες ηλεκτρικές ώσεις. Ο οργανισμός αποκρίνεται σε αυτό το ερέθισμα με το δικό του σήμα, το οποίο λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο από τη συσκευή Scenar και ερμηνεύεται ώστε να σταλεί νέα τροποποιημένη ηλεκτρική ώση, και ούτω καθεξής. Αυτή η συνεχής επικοινωνία «δράσης και αντίδρασης» που γίνεται μεταξύ της συσκευής Scenar και του νευρικού συστήματος ονομάζεται ενεργή αντανακλαστική βίο-ανάδραση και συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί ισορροπία (ομοιόσταση) στην πάσχουσα περιοχή.
Μετά από ένα τραυματισμό ή τα αρχικά στάδια μίας νόσου, ο οργανισμός ενεργοποιεί το μηχανισμό ίασης και προσπαθεί να αποκαταστήσει την ισορροπία. Αν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί, το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του σώματος μπορεί να συλλάβει το σήμα συναγερμού που στέλνει η συγκεκριμένη περιοχή ως «φυσιολογικό». Αυτός είναι ένας λόγος που πολλές καταστάσεις γίνονται χρόνιες και δεν ανταποκρίνονται σε θεραπείες. Οι ηλεκτρικές ώσεις του Scenar έχουν σκοπό να φέρουν τον οργανισμό σε θέση να ολοκληρώσει τη θεραπεία.
Το Scenar είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα μέσα ηλεκτροθεραπείας καθώς στερούνται της ικανότητας της βίο-ανάδρασης.

Ποια είναι η αίσθηση της θεραπείας;

Η επίδραση της θεραπείας είναι χαλαρωτική. Το ρεύμα της συσκευής είναι πολύ ήπιο (λειτουργεί με μπαταρίες και όχι με 220V) και η αίσθηση του είναι ευχάριστη και σε καμία περίπτωση επώδυνη. Τα αναλγητικά αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να γίνουν αντιληπτά άμεσα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ή λίγες ώρες μετά το πέρας της συνεδρίας. Αυτή η βελτίωση στα συμπτώματα που παρουσιάζεται μετά τη θεραπεία μπορεί να παραμείνει σταθερή ή ακόμη και να αυξάνεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας;

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και μία συνεδρία Scenar να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως, όμως, αυτές οι περιπτώσεις αφορούν όχι χρόνιες καταστάσεις. Για τα χρόνια προβλήματα χρειάζεται ένας ή περισσότεροι κύκλοι θεραπειών ανάλογα με την ηλικία και την σοβαρότητα της κατάστασης. Οι συνεδρίες γίνονται καθημερινά ή εβδομαδιαία ανάλογα με την περίπτωση.

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία SCENAR;

Ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις οξύ και χρόνιου πόνου. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις αθλητών που με τη χρήση του SCENAR μείωσαν δραματικά το χρόνο αποκατάστασης του τραυματισμού. Η συμβολή του SCENAR είναι σημαντική σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου που σημείωσαν βελτίωση εκεί που άλλες θεραπείες είχαν αποτύχει. Η χρήση του SCENAR προσφέρει ταχεία επούλωση των ιστών και χρησιμοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα στις ουλές και τα σημάδια του δέρματος. Ενώ σε έναν απλό τραυματισμό η εφαρμογή του είναι απλή, σε χρόνιες περιπτώσεις χρειάζεται εφαρμογή από εξειδικευμένο θεραπευτή στην τεχνολογία SCENAR.

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×