Θεραπεία SCENAR

Τι είναι η θεραπεία SCENAR (ΣΚΕΝΑΡ);

S.C.E.N.A.R. (Self Controlled Energy Neural Adaptive Regulator)

Είναι μία εξελιγμένη μορφή συνδυασμένης ηλεκτροθεραπείας και ενεργής βίο-ανάδρασης, η οποία δρα διεγείροντας τους φυσικούς μηχανισμούς ίασης του σώματος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος θεραπείας στη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δίνει εντυπωσιακά γρήγορα αποτελέσματα σε πρόσφατες και οξείες καταστάσεις, και σταθερή βελτίωση σε χρόνια προβλήματα – συχνά βοηθάει σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.

Η συσκευή Scenar λειτουργεί διαδερμικά. Είναι πολύ διαφορετική από τα άλλα μέσα ηλεκτροθεραπείας γιατί συνδυάζει λειτουργίες μέτρησης σε πραγματικό χρόνο με την βιο-ανάδραση. Παίρνει ενδείξεις από τα σημεία του σώματος και με συνεχείς υπολογισμούς εφαρμόζει ακριβώς την κατάλληλη ηλεκτρική ώση και την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται.

Η θεραπεία Scenar είναι φυσική, μη-παρεμβατική, χωρίς παρενέργειες και οι ασθενείς συχνά αναφέρουν αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.

Πώς δουλεύει η μέθοδος SCENAR;

Η συσκευή SCENAR σκανάρει τις πάσχουσες περιοχές του σώματος και λαμβάνει μετρήσεις από τις νευρικές απολήξεις. Με τα δεδομένα που συλλέγει διαμορφώνει και εφαρμόζει κατάλληλες ηλεκτρικές ώσεις. Ο εγκέφαλος αποκρίνεται σε αυτό το ερέθισμα με το δικό του σήμα, το οποίο λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο από τη συσκευή Scenar και ερμηνεύεται ώστε να σταλεί νέα τροποποιημένη ηλεκτρική ώση, και ούτω καθεξής. Αυτή η συνεχής επικοινωνία «δράσης και αντίδρασης» που γίνεται μεταξύ της συσκευής Scenar και του νευρικού συστήματος ονομάζεται ενεργή αντανακλαστική βίο-ανάδραση και συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί ισορροπία (ομοιόσταση) στην πάσχουσα περιοχή.

Μετά από ένα τραυματισμό ή τα αρχικά στάδια μίας νόσου, το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του σώματος μπορεί να μην συλλάβει το σήμα κινδύνου που στέλνει η συγκεκριμένη περιοχή και να το ερμηνεύσει ως «φυσιολογικό». Αυτός είναι ένας λόγος που πολλές καταστάσεις γίνονται χρόνιες και δεν ανταποκρίνονται σε θεραπείες. Οι ηλεκτρικές ώσεις του Scenar έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με αποτέλεσμα να «δει» ο εγκέφαλος το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει.

Το Scenar είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα μέσα ηλεκτροθεραπείας καθώς στερούνται της ικανότητας της βίο-ανάδρασης. Μόνο το Scenar συνδυάζει λειτουργίες μέτρησης ενέργειας μαζί με την ανάδραση σε πραγματικό χρόνο, ώστε με συνεχή προσαρμογή να υπολογίζει και να εφαρμόζει ακριβώς την κατάλληλη κυματομορφή και το ποσό ενέργειας που χρειάζεται το σώμα.

Ποια είναι η αίσθηση της θεραπείας;

Η επίδραση της θεραπείας είναι χαλαρωτική. Το ρεύμα της συσκευής είναι πολύ ήπιο (λειτουργεί με μπαταρίες και όχι με 220V) και η αίσθησή του είναι ευχάριστη και σε καμία περίπτωση επώδυνη. Τα αναλγητικά αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να γίνουν αντιληπτά άμεσα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ή λίγες ώρες μετά το πέρας της συνεδρίας. Αυτή η βελτίωση στα συμπτώματα που παρουσιάζεται μετά τη θεραπεία μπορεί να παραμείνει σταθερή ή ακόμη και να αυξάνεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας;

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και μία συνεδρία Scenar να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως, όμως, αυτές οι περιπτώσεις αφορούν όχι χρόνιες καταστάσεις. Για τα χρόνια προβλήματα  χρειάζεται ένας ή περισσότεροι  κύκλοι θεραπειών ανάλογα με την ηλικία και την σοβαρότητα της κατάστασης. Οι συνεδρίες γίνονται καθημερινά ή εβδομαδιαία ανάλογα με την περίπτωση.

Top