5 τρόποι που ο βελονισμός μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο, πως ο βελονισμός συνιστά μια πολύ αποτελεσματική μορφή θεραπείας, κατά την οποία οι βελόνες εισάγονται απαλά σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αυτό διεγείρει τη ροή του αίματος και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου όπως αυτός εκδηλώνεται σε καταστάσεις, όπως:  πονοκέφαλοι και πόνοι στις αρθρώσεις ή στην εξισορρόπηση των ορμονών και του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος. Η μέθοδος του βελονισμού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αθλητών, επειδή συνεισφέρει άμεσα στην αποκατάστασή τους, ενώ τους επιτρέπει επίσης να παραμείνουν σε άψογη φυσική κατάσταση. Φυσικά, η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες σε κάθε περίπτωση. Πολλοί, όμως, αθλητές ενσωματώνουν πλέον στο πρόγραμμα προετοιμασίας τους τον βελονισμό λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που παρέχει. 

Εσείς, είτε είστε επαγγελματίας αθλητής είτε απλώς ασκούμενος ή λάτρης της γυμναστικής, μπορείτε να ενισχύσετε την απόδοσή σας μέσω του βελονισμού. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους αυτή η θεραπεία θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αθλητική σας απόδοση:

Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρηγορότερα!

Οι αθλητές γνωρίζουν ότι ο τραυματισμός είναι μέρος της προπόνησης και της όλης διαδικασίας προετοιμασίας. Τα καλά νέα είναι ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει από αυτή την άποψη, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρήγορα από έναν τραυματισμό, μειώνοντας τη φλεγμονή, η οποία είναι πολύ συνήθης έπειτα από διαστρέμματα, μυϊκό πόνο και άλλα.

Μπορεί να μειώσει την ανάγκη σας για ξεκούραση!

Το να κάνετε βελονισμό μετά από μια έντονη προπόνηση είναι μια εξαιρετική επιλογή, διότι η τεχνική αυτή χαλαρώνει τους μύες και μειώνει τον πόνο. Έτσι, η ανάγκη σας για ξεκούραση θα ελαττωθεί κατά πολύ και θα μπορέσετε να επιστρέψετε στο πρόγραμμα προπόνησής σας πολύ γρηγορότερα από ό,τι συνήθως.

Μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία και να αυξήσει την ενεργοποίηση των μυών!

Ο βελονισμός κινητικού σημείου χρησιμοποιείται για να βοηθήσει με αυτές τις πτυχές της κίνησης, καθώς στο σημείο αυτό επικοινωνεί ο εγκέφαλος με τον μυ μέσω του κινητικού νεύρου. Οι βελόνες, λοιπόν, χρησιμοποιούνται για την «αφύπνιση» του κινητικού σημείου, το οποίο θα κινητοποιήσει τους μύες απελευθερώνοντάς τους από το σφίξιμο μετά την προπόνηση.

Μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο!

Ορισμένοι αθλητές δηλώνουν, ότι ο βελονισμός είναι πιο αποτελεσματικός από τη φαρμακευτική αγωγή όταν πρόκειται για περιπτώσεις πόνου και μελέτες επιβεβαιώνουν, πως αυτή η θεραπεία μπορεί όντως να προσφέρει στους ανθρώπους άμεση ανακούφιση. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα του πόνου και από την εκάστοτε κατάσταση. Πάντως, οι περισσότεροι αθλητές θα αισθανθούν διαφορά στο σώμα τους, είτε αμέσως μετά τη συνεδρία τους, είτε περίπου μισή ώρα αργότερα. Η ανακούφιση αυτή μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών!

Ο βελονισμός μπορεί να επανενεργοποιήσει τους αδύναμους μύες και να μειώσει την ένταση σε αυτούς, επομένως είναι ένα εξαιρετικό προληπτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί κατά των τραυματισμών. Αν και πρέπει πάντα να κάνετε διατάσεις πριν και μετά την άσκηση, ο βελονισμός μπορεί να προστεθεί στη ρουτίνα σας για να αποτρέψετε τον τραυματισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αθλητική μεγιστοποίηση ενημερωθείτε στή σελίδα Αποκατάσταση-Μεγιστοποίηση Αθλητών .Κλείστε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://oshawawellness.com/5-ways-acupuncture-can-enhance-athletic-performance/

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×