Αντιμετωπίστε τον πόνο με τη φυσικοθεραπεία, αποφύγετε τη συνεχή χρήση αναλγητικών!

Κανείς δεν θέλει να υφίσταται μια παρατεταμένη κατάσταση πόνου. Αλλά παράλληλα κανείς δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον πόνο.

Τα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη που συνταγογραφούνται είναι κατάλληλα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και υπό την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού. Η αλόγιστη χρήση καλύπτει μόνο τον πόνο, και κρύβει κινδύνους που περιλαμβάνουν συμπτώματα κατάθλιψης, υπερδοσολογία, εθισμό, υπερευαισθησία, καθώς και συμπτώματα στέρησης κατά τη διακοπή της χρήσης.

Η φυσικοθεραπεία αντιμετωπίζει τον πόνο με φυσικές μεθόδους και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μέσω της πρακτικής φροντίδας, της εκπαίδευσης των ασθενών και της καθορισμένης κίνησης – άσκησης. Βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν ή να εξαλείψουν τον πόνο και να μειώσουν σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση και τα φάρμακα για τον πόνο. Με την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μπορείτε, επίσης, να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων ασθενειών.

Ο πόνος μπορεί να είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά η θεραπεία του πόνου απαιτεί ομαδική εργασία! Όταν πρόκειται για την υγεία σας, έχετε μια επιλογή. Επιλέξτε περισσότερη κίνηση. Επιλέξτε την καλύτερη υγεία. Επιλέξτε την φυσικοθεραπεία!

Source: https://www.choosept.com/why-physical-therapy/safe-pain-management

Γνωρίζετε ότι:

Ο συνδυασμός της φυσικοθεραπείας και του βιοϊατρικού βελονισμού μπορεί να βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη εξηγεί πως συνδυάζεται η φυσικοθεραπεία και ο βιοϊατρικός βελονισμός