Πως βοηθάει ο Βελονισμός στον εθισμό -Τι μας δείχνουν οι έρευνες

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Μια από τις διαδεδομένες ευεργετικές ιδιότητες της θεραπείας με βελονισμό αποτελεί η μείωση των συμπτωμάτων στέρησης και των εξαρτήσεων. Πιο συγκεκριμένα, πέραν από την επιτάχυνση της διαδικασίας της αποτοξίνωσης η οποία είναι και απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει παράλληλα σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο είναι σημαντικό όταν πρόκειται για συμπτώματα στέρησης. Για μακροπρόθεσμη ανάκαμψη, συνίσταται τουλάχιστον μια συνεδρία βελονισμού το μήνα. Μάλιστα, κατά γενική ομολογία ο βελονισμός προτιμάται στη θεραπεία των εθισμών, δεδομένου ότι δεν έχει παρενέργειες. Αλλά ας δούμε συγκεκριμένα τι λένε οι πιο πρόσφατες έρευνες σχετικά με το θέμα αυτό.

Διακοπή καπνίσματος με βελονισμό

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναγνωρίζει τον βελονισμό ως μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Επιπλέον, η θεραπεία με βελονισμό απεδείχθη, ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της στέρησης όπως η βουλιμία, η ευερεθιστότητα, το τρέμουλο και το άγχος.

 Επιπλέον, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία διαπίστωσε, ότι ο βελονισμός είναι ικανός να μειώσει την έντονη επιθυμία για κάπνισμα έως και πέντε χρόνια μετά τη θεραπεία.

Απεξάρτηση από αλκοόλ και ουσίες

Σύμφωνα με την Huffington Post, περισσότερα από 2.000 προγράμματα θεραπείας απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στις ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει βελονισμό ως μέρος των πλάνων θεραπείας τους. 

Τέλος, Το Lincoln Hospital στη Νέα Υόρκη παρείχε 100 θεραπείες βελονισμού την ημέρα για 35 χρόνια ως μέρος του προγράμματος  αντιμετώπισης διαταραχών από ουσίες. Εκεί διαπιστώθηκε, ότι το άγχος και η διέγερση του ασθενούς μειώθηκαν, ενώ μέρος του δείγματος αποτέλεσαν και ασθενείς που δίσταζαν αρχικά να παρακολουθήσουν τα προγράμματα θεραπείας με βελονισμό. 

Για περισσότερα μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://startingpointacupuncture.com/acupuncture-and-addiction-what-does-the-research-say/

author avatar
The Editor
Μοιράσου το άρθρο

ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×