Όσα δεν σας είπε κανείς για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που εμφανίζεται ως χρόνια αρθρίτιδα και εκδηλώνεται με συμπτώματα πόνου σε πολλαπλές αρθρώσεις του σώματος. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται μεταξύ των ηλικιών 30-60 ετών και λόγω της αυτοάνοσης φύσης της μπορεί να συνοδεύεται από άλλες αλλαγές, όπως παραμορφώσεις των αρθρώσεων και να επηρεάσει τα εσωτερικά όργανα.

Τι λένε οι έρευνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση του βελονισμού σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή είναι καλύτερη θεραπεία σε σχέση με την αποκλειστική χρήση φαρμάκων. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε σε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση τυχαιοποιημένων δοκιμών ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι ασθενείς αυτοί υποβλήθηκαν και σε θεραπεία βελονισμού.  Απεδείχθη, πως οι παρεμβάσεις του βελονισμού είχαν θετική επίδραση στον πόνο, τη σωματική λειτουργία και την ποιότητα ζωής των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Στις μελέτες που έγιναν σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, μεταξύ άλλων επιλέχθηκε να ενσωματωθεί στη θεραπεία τους ο βελονισμός.  Οι μελέτες αυτές, λοιπόν, έδειξαν, ότι ο βελονισμός δεν είχε δυσμενείς επιπτώσεις, αντιθέτως μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία και την ποιότητα της ζωής των ασθενών αυτών. Ακόμη απεδείχθη, πως έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει σε αυτοάνοσες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Εάν πάσχετε από μια αυτοάνοση ασθένεια, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και αναζητάτε έναν ασφαλή, αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο μείωσης του πόνου και βελτίωσης της λειτουργίας των αρθρώσεών σας, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Μελέτες:

DMARDs and acupuncture: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30569405/

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×