Πόνος στη μέση και βελονισμός!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Γνωρίζετε, ότι ο πόνος στη μέση συνιστά έναν από τους πιο διαδεδομένους λόγους που οι άνθρωποι αναζητούν περίθαλψη; Μάλιστα, έρευνες δείχνουν, ότι αυτός ο τύπος πόνου μπορεί να επηρεάσει έως και το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή στη ζωή του. Συνεπώς, η υγεία της μέσης σας είναι κάτι που δε θα πρέπει να αμελείτε, διότι μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ την καθημερινότητά σας. 

Τι προκαλεί τον πόνο στη μεση και ποιες είναι οι αιτίες;

Οι πιο κοινές αιτίες πόνου είναι συνήθως απόρροια κάποιου ερεθισμού ή τραυματισμού π.χ. μετά από απότομη κίνηση ή άρση βάρους. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε συνεχή κακή στάση σώματος ή περιορισμένη λειτουργικότητα , των αρθρώσεων, των συνδέσμων ή των μυών μέσης σας. Φροντίστε να είστε υποψιασμένοι σχετικά με τα παραπάνω, ώστε να αποτρέψετε κάποιο είδος πόνου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως δυσκαμψία και σφίξιμο, μουντό πόνο, ξαφνικό οξύ πόνο, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, μυϊκούς σπασμούς και άλλα.

Αποτελεσματικότητα του βελονισμού για τον πόνο στη μέση

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί, ότι είναι μια αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για όλους τους τύπους πόνου στη μέση, και συγκαταλέγεται στις συχνότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Στο Human Kinetics εφαρμόζονται έγκυρες και εξειδικευμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά οποιοδήποτε πόνο στη μέση σας. Ο συνδυασμός των διαθέσιμων τεχνολογιών, της άσκησης και του βελονισμού βοηθούν άμεσα στην θεραπεία του πόνου .

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός βοηθάει το σώμα να παράγει φυσικά στεροειδή που μειώνουν τη φλεγμονή, ενώ συμβάλει στην παραγωγή φυσικών ενδορφινών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου. Μπορεί, επομένως, να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψή του, μειώνοντας τον χρόνο αποθεραπείας και αποτρέποντας την ανάπτυξη μιας χρόνιας πάθησης.

Τέλος, συνιστά μια από τις λιγότερο δαπανηρές μη επεμβατικές μεθόδους. Μειώνει, επίσης, την ανάγκη για παυσίπονα ή άλλα φάρμακα που μπορεί είτε να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες είτε να παρατείνουν την κατάσταση του ασθενούς.

Για περισσότερα μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, καθώς και να προγραμματίσετε το ραντεβού σας μαζί μας, προκειμένου να εξετάσουμε την δική σας μοναδική περίπτωση!

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×