Φυσικοθεραπεία και παρενέργειες: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Η φυσιοθεραπεία μπορεί να συνιστά μια πολύ καλή λύση για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πόνου στο σώμα σας. Οι ωφέλειές της δεν περιορίζονται, όμως, εδώ, καθώς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αυξήσετε το εύρος της κίνησης, να θεραπευθείτε πιο γρήγορα από τραυματισμούς, αλλά και να ανακουφιστείτε από ορισμένες χρόνιες παθήσεις. Κατά γενική ομολογία, η φυσιοθεραπεία προσφέρει περισσότερα θετικά παρά παρενέργειες. Ωστόσο, βρισκόμαστε με διαφανείς προθέσεις στο παρόν άρθρο, ώστε να σημειώσουμε ορισμένες παρενέργειες που είναι φυσικό να βιώσετε κατά τη φυσικοθεραπεία. Με αυτό τον τρόπο θα είστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση! 

Γενικός Πόνος

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο φυσιοθεραπευτής σας το πιθανότερο είναι να σας καθοδηγήσει να κινήσετε το σώμα σας με τέτοιο τρόπο με αποτέλεσμα να προκληθεί πόνος. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στιγμιαία ή και μετά τη συνεδρία με μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο, η παρενέργεια αυτή τις περισσότερες φορές είναι κάτι φυσιολογικό και επόμενο, καθώς πιέζετε τον εαυτό σας όλο και περισσότερο. Ο φυσιοθεραπευτής σας θα είναι σε θέση να σας δώσει μερικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανακούφισης από τον πόνο και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιο επίπεδο πόνου είναι φυσιολογικό για το θεραπευτικό σας στάδιο.

Αίσθημα κόπωσης

Η κόπωση είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα κι αυτό είναι πραγματικότητα, καθώς κατά τη φυσιοθεραπεία δουλεύετε το σώμα σας σκληρά, εκτελώντας ασκήσεις που δε συνηθίζατε πριν. Μην ανησυχήσετε εάν νιώσετε εξάντληση μετά το ραντεβού με τον φυσικοθεραπευτή σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δίνετε στο σώμα σας αρκετό χρόνο για ξεκούραση.

Ευαισθησία

Είναι αρκετά πιθανό μετά από κάποιο ραντεβού με το φυσικοθεραπευτή σας να νιώθετε ορισμένους μύες, αρθρώσεις, τένοντες ή συνδέσμους πιο ευαίσθητους από ό, τι συνήθως. Αυτό είναι φυσιολογικό, διότι υποβάλλετε το σώμα σας σε μια κατάσταση ενδυνάμωσης, κάτι που δεν είχατε συνηθίσει. Επίσης, η τρέχουσα φλεγμονή ή οι τραυματισμοί σας ενδέχεται να επανενεργοποιηθούν προσωρινά ως μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ενόχληση, επικοινωνήστε με τον θεραπευτή σας πριν ξεκινήσετε την επόμενη συνεδρία σας για να δείτε εάν είναι σε θέση να κάνει κάτι για να μειώσει τον πόνο. 

Μυϊκή κόπωση

Ένα ακόμη αποτέλεσμα της φυσικοθεραπείας, μπορεί να είναι η μυϊκή κόπωση ή και το τρέμουλο. Εάν η θεραπεία σας έχει ως στόχο την απόκτηση μυϊκής μάζας, τότε θα πρέπει να αναμένετε αυτά τα συμπτώματα. Φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι, να ξεκουράζεστε αρκετά και να τρέφεστε σωστά, ώστε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε δίπλα σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μαζί κάθε στάδιο της φυσικοθεραπείας. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη φυσικοθεραπεία, μπορείτε να μας καλέσετε, ώστε να κλείσουμε το ραντεβού σας και να θέσουμε τους δικούς σας στόχους στη φυσικοθεραπεία.

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×