Ισομετρική άσκηση και οφέλη!

Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι ισομετρικές ασκήσεις βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών, στην ενίσχυση της δύναμης, της ισορροπίας, ενώ συμβάλουν και στο μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Άλλα οφέλη της ισομετρικής άσκησης περιλαμβάνουν τη μείωση του στρες, τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, ενώ μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά στην καλύτερη εκτέλεση των ασκήσεων γιόγκα και την αποφυγή τραυματισμών. Παρακάτω θα βρείτε πιο αναλυτικά μερικά από τα οφέλη της ισομετρικής άσκησης.

#1. Μειώνει την πίεση του αίματος.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι η ισομετρία μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση αποτελεσματικότερα από την αερόβια προπόνηση και την προπόνηση με αντιστάσεις.

#2. Συμβάλει στη μείωση βάρους.

Τα οφέλη της ισομετρικής άσκησης περιλαμβάνουν τη μείωση τόσο του σωματικού λίπους όσο και του βάρους. Σε μια μελέτη περίπτωσης, ορισμένα άτομα έχασαν έως και 22 κιλά σε περίοδο 4 εβδομάδων.

#3. Σας γλιτώνει χρόνο.

Η ισομετρική άσκηση 6 λεπτών θα αντιστοιχούσε σε άσκηση δύναμης με βάρη 30-35 λεπτών.

#4. Μειώνει συνολικά τον πόνο.

Οι ηλικιωμένοι παρουσιάζουν σημαντική μείωση του πόνου μετά από πολλές διαφορετικές ισομετρικές ασκήσεις, είτε διάρκειας είτε έντασης.

#5. Ελαττώνει τον πόνο της μέσης.

Οι ασκήσεις αυτές ελαχιστοποιούν τον πόνο της μέσης όπως και τις συνέπειες της οσφυαλγίας σε γυναίκες με αποτελέσματα που διαρκούν τουλάχιστον 9 μήνες.

#6. Βελτιώνει το εύρος κίνησης.

Οι τακτικές ισομετρικές ασκήσεις έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν σημαντικά το εύρος κίνησης.

#7. Σας βοηθά να εγκαταλείψετε μια για πάντα το κάπνισμα.

Η σύντομη ισομετρική άσκηση παρέχει άμεση ανακούφιση στην επιθυμία για κάπνισμα.

#8. Ενδυναμώνει τους μύες σας.

Η ισομετρική άσκηση σχετίζεται με την αύξηση του μυϊκού όγκου, της δύναμης, αύξηση της οστικής πυκνότητας και μείωση των καταγμάτων των οστών.

#9. Η ισομετρική υπερτερεί έναντι της αερόβιας άσκησης.

Οι διατάσεις και η αερόβια άσκηση από μόνες τους έχουν αποδειχθεί λιγότερο αποτελεσματική μορφή προπόνησης σε σύγκριση με την ισομετρική προπόνηση δύναμης.

#10. Βελτιώνει την αντοχή.

Η ισομετρική προπόνηση δύναμης μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην απόδοση σε αγώνες αντοχής.

Πηγή: https://activ5.com/blogs/articles/top-10-isometric-exercise-benefits

Θεραπεία Πόνου ● Κίνηση ● Αποκατάσταση ● Ποιότητα Ζωής
ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ

Αντοχή – Ισορροπία – Δύναμη

Είναι ιδανική κινησιοθεραπεία για την αποκατάσταση του μυϊκού τόνου σε νευρολογικές παθήσεις, τη βελτίωση της δύναμης, της αντοχής και της ισορροπίας στην τρίτη ηλικία, τη διευκόλυνση της λειτουργικής κίνησης χωρίς πόνο σε τραυματισμούς και μυοσκελετικές παθήσεις, αλλά και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης σε αθλητές.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπευτικής άσκησης ενισχύονται από την επίδραση της εστιακής δόνησης στο νευρομυϊκό σύστημα βελτιώνοντας τη νευρομυϊκή συναρμογή, τη δύναμη και την αντοχή.