Φυσικοθεραπεία – Όσα δεν γνωρίζατε!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Τί είναι η φυσικοθεραπεία;

Η φυσικοθεραπεία ή φυσιοθεραπεία καθιερώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και εφαρμόστηκε σε ασθενείς όλων των ηλικιών ως ένας περισσότερο φυσικός τρόπος θεραπείας. Έτσι, οι φυσιοθεραπευτές αξιοποιούν ως εργαλεία την κίνηση και την εκπαίδευση, αποφεύγοντας κάθε είδους χημικά, φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Η φυσιοθεραπεία είναι μια από τις σύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση ασθενών που υποφέρουν από ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Είναι επίσης, χωρίς αμφιβολία, η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιείται στην αθλητική ιατρική. Για να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα και τις μεθόδους της φυσικοθεραπείας, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η φυσικοθεραπεία.

Η φυσική προσέγγιση στη θεραπεία

 Όπως αναφέρεται από την Charted Society of Physiotherapy, η φυσιοθεραπεία βοηθά στην αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργίας όταν κάποιος πάσχει από τραυματισμό, ασθένεια ή αναπηρία. Ωστόσο, σε αντίθεση με την παραδοσιακή ιατρική, η φυσιοθεραπεία προάγει την αποκατάσταση και την ανακούφιση του πόνου μέσω ειδικών κινήσεων και ασκήσεων, μέσω της χειρωνακτικής θεραπείας, εκπαίδευσης και συμβουλών του ειδικού. Αυτή η μέθοδος δεν στοχεύει μόνο στην επούλωση χωρίς χειρουργική επέμβαση ή φάρμακα, αλλά, επίσης, επιδιώκει να αποτρέψει περαιτέρω ασθένειες και πόνο μέσω της μείωσης του άγχους, της εκπαίδευσης και των αλλαγών στη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Σε τι διαφέρει η φυσιοθεραπεία από τις εναλλακτικές θεραπείες;

Αρχικά, σε αντίθεση με τις εναλλακτικές θεραπείες, η φυσικοθεραπεία βασίζεται στην επιστήμη, και η άδεια άσκησης επαγγέλματος προϋποθέτει την κατοχή πτυχίου υγειονομικής περίθαλψης. Οι φυσιοθεραπευτές ακολουθούν μια ολιστική προσέγγιση του ασθενούς, αναλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων που σχετίζονται με διαφορετικά συστήματα του σώματος. Επιπλέον, η φυσιοθεραπεία βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στη συμμετοχή του ασθενούς, ενώ μέρος της θεραπείας αποτελεί και η γενικότερη βελτίωση του τρόπου ζωής του ασθενούς.

Σε τι θα σας ωφελήσει;

Η φυσικοθεραπεία στοχεύει στη θεραπεία μακροχρόνιων προβλημάτων χωρίς να λαμβάνετε για μήνες φαρμακευτική αγωγή, ενώ μπορεί να σας ωφελήσει με έναν πιο φυσικό τρόπο σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τραυματισμούς, αλλά και να διαχειριστείτε χρόνιες καταστάσεις όπως ο πόνος στην πλάτη ή το άσθμα. Επιπλέον, η φυσιοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά εμφανώς στην προετοιμασία για τον τοκετό.

author avatar
The Editor
Μοιράσου το άρθρο

ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×