Κακή κυκλοφορία του αίματος. Συμπτώματα και αντιμετώπιση!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε ότι η διατήρηση μιας σταθερά καλής θερμοκρασίας για το ανθρώπινο σώμα ξεκινά από το κεφάλι και τα πόδια, αλλά τι συμβαίνει όταν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ζεσταθούμε ή όταν έχουμε μια διαταραχή του κυκλοφορικού συστήματος, γεγονός που εμποδίζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες; Τα παγωμένα άκρα, ο πονοκέφαλος, ή οι συχνές κράμπες μπορεί να είναι ενδείξεις κακής ροής αίματος που οφείλονται στη νευροαγγειακή συμπίεση. Το παρόν άρθρο θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα για την κακή κυκλοφορία του αίματος αλλά και να τα αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο.

κακή κυκλοφορία του αίματος

Συμπτώματα κακής αιμάτωσης

Τα συμπτώματα για κακή κυκλοφορία του αίματος είναι εύκολο να εντοπιστούν και συχνά περιλαμβάνουν κρύα άκρα, πονοκεφάλους, ζάλη ή μυϊκές κράμπες. Τα σημεία σώματος που συνήθως εντοπίζεται είναι τα χέρια και τα πόδια. Σε αυτά τα σημεία συγκεντρώνεται περισσότερο αίμα και όταν υπάρχει κακή κυκλοφορία, το αίμα δεν μπορεί να επιστρέψει σωστά στην καρδιά, γεγονός που οδηγεί στα κρύα άκρα, στο μούδιασμα και στο μυρμήγκιασμα. 

Οι πιο συνήθεις παθήσεις που σχετίζονται με την κακή κυκλοφορία περιλαμβάνουν: νευροπάθεια, Raynaud, υποθυρεοειδισμό, νόσο των περιφερικών αρτηριών, διαβήτη, παχυσαρκία, θρόμβους αίματος και κιρσούς για να αναφέρουμε μερικές.

Τί είναι η νευροαγγειακή συμπίεση

Η αναστολή της ροής της λέμφου και της φλεβικής επαναφοράς μπορεί να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει παθολογικές καταστάσεις και μολύνσεις. Άλλες εκδηλώσεις κακής λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας μπορεί να είναι η ανάπτυξη φλεγμονής, η μυϊκή βράχυνση, το πρήξιμο, το οίδημα και ο πόνος. Η παρεμπόδιση της λεμφικής και φλεβικής παροχέτευσης μπορεί επίσης να αποδυναμώσει μία περιοχή κάνοντας την ευπαθή σε προβλήματα όπως διαστρέμματα, κατάγματα, κ.ά. Η κακή οξυγόνωση των ιστών και η ανεπαρκής παροχέτευσή τους μπορεί επιβραδύνει την επούλωση και να επιτείνει τη φλεγμονή και τον πόνο. Μάθετε περισσότερα για τη νευροαγγειακή συμπίεση στο λαιμό, στο μηρό και τη σπονδυλική στήλη.

Αντιμετώπιση στην κακή κυκλοφορία του αίματος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης στην κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένου του βελονισμού, της άσκησης και της αλλαγής της διατροφής σας.

Βελονισμός

Ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει αισθητά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, επειδή αυξάνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου γύρω από την περιοχή που εισέρχονται οι βελόνες, ενισχύοντας έτσι τη ροή του περιφερειακού αίματος. Όπως φαίνεται σε μια μελέτη από το Journal Anesthesia & Analgesia, ο βελονισμός όχι μόνο συμβάλλει στην καλή ροή του αίματος, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε ανωμαλίες της κυκλοφορίας με διαταραχές όπως το Raynaud, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υπέρταση.

Άσκηση

Η ήπια αεροβική άσκηση και οι διατατικές ασκήσεις με τη χρήση διαφραγματικής αναπνοής αυξάνουν την αιματική ροή στο σώμα και βελτιώνουν τα συμπτώματα της νευροαγγειακής συμπίεσης. Η έντονη άσκηση, ενώ υπάρχει νευροαγγειακή συμπίεση σε κάποια περιοχή, μπορεί να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία στην περιοχή που συνδέεται.

Διατροφή

Η διατροφή, όπως πάντα επηρεάζει κάθε τομέα της υγείας, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα, η κατανάλωση φρούτων, όπως το καρπούζι και τα πορτοκάλια  μπορούν να βοηθήσουν αποδεδειγμένα στην αύξηση της ροής του αίματος και της καλής κυκλοφορίας του. Το καρπούζι περιέχει υψηλές ποσότητες λυκοπενίου, το οποίο συνήθως λαμβάνεται για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Τα πορτοκάλια καταναλώνονται επίσης για παρόμοιους λόγους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και είναι φυσικό αραιωτικό του αίματος, ενώ ενισχύει επίσης τα τριχοειδή τοιχώματα. 

Για πιο προσωποποιημένη και εξειδικευμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://startingpointacupuncture.com/blood-flow/

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×