Ισομετρικές ασκήσεις vs προπόνηση με βάρη!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Πολλοί πιστεύουν, πως η ενδυνάμωση συνδέεται απαραίτητα με την προπόνηση με βάρη. Έρευνες δείχνουν, ότι η προπόνηση με ισομετρικές ασκήσεις μπορεί να είναι το ίδιο η ακόμα και περισσότερο αποτελεσματικές από την άσκηση με βάρη. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Research εξήχθη το συμπέρασμα, ότι σε μια ισομετρική προπόνηση οι μύες εργάζονται έως και 15,9 φορές περισσότερο από ότι σε μια προπόνηση με τη χρήση μηχανήματων γυμναστηρίου. Έτσι, εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, αυτού του είδους η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα.

Η επιστήμη πίσω από τα αποτελέσματα της ισομετρικής προπόνησης

Η μελέτη Journal of Applied Research δείχνει ότι η ισομετρική άσκηση ωφελεί τους μύες με διάφορους τρόπους. Δεδομένου ότι οι δυναμικές ασκήσεις όπως η άρση βαρών απαιτούν τη σύσπαση και τη χαλάρωση των μυών, αντλώντας αίμα πίσω στην καρδιά, η ισομετρική προπόνηση λειτουργεί διαφορετικά. Κατά την προπόνηση αυτή οι μύες δουλεύουν διαρκώς, εμποδίζοντας προσωρινά το αίμα να ρέει ελεύθερα. Κάτι τέτοιο στερεί το οξυγόνο από τα μιτοχόνδριά σας και διεγείρει την παραγωγή ελεύθερων ριζών οξυγόνου. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την ποσότητα της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP). Δεδομένου ότι μια χαμηλότερη συγκέντρωση ATP έχει συσχετιστεί με την οικοδόμηση μυϊκής μάζας, μπορείτε να περιμένετε ταχύτερα αποτελέσματα.

μηχανοακουστική δόνηση στη φυσικοθεραπεία

Τα πλεονεκτήματα της άσκησης ενισχύονται από την επίδραση της εστιακής δόνησης στο νευρομυϊκό σύστημα βελτιώνοντας τη δύναμη, τη νευρομυϊκή συναρμογή και την αντοχή.

Προπόνηση δύναμης με εστιασμένη ακουστική δόνηση Viss

Η εστιασμένη ακουστική δόνηση (Mechano-Sound Vibration) με εστιασμένο τετραγωνικό κύμα χρησιμοποιεται για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης στον αθλητισμό. Ο συνδυασμός της άσκησης με την τεχνολογία αυτή καθιστά δυνατή την τόνωση και την εξισορρόπηση του νευρομυϊκού συστήματος, ενισχύοντας τον μυϊκό συντονισμό.

Τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν περίπλοκα, αποτελούν, όμως, έναν επιστημονικό τρόπο να εξηγήσουμε πως οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να συγκριθούν με την άσκηση με βάρη.

Αναφορά: https://activ5.com/blogs/articles/why-isometric-exercise-is-more-efficient-than-working-out-at-the-gym

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×