Δομικές Ανισορροπίες #5. Δυσκαμψία Ιερολαγόνιας Άρθρωσης

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Οποιαδήποτε δομική σκελετική ανισορροπία αντιμετωπίζεται πριν τη θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Συχνά, μετά τη γενική θεραπεία που αφορά τη σκελετική ανισορροπία, ο ασθενής παρατηρεί σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων του και η τοπική θεραπεία διευκολύνεται. Σε αυτή τη σειρά των 7 άρθρων θα εξετάσουμε πώς μας επηρεάζουν οι ανισορροπίες στους μύες και τον σκελετό.

Δυσκαμψία Ιερολαγόνιας Άρθρωσης

Δυσκαμψία Ιερολαγόνιας Άρθρωσης - Human kinetics Μαρούσι

Απο πού προέρχονται τα προβλήματα Στην Ιερολαγόνια Άρθρωση

Πολλά προβλήματα στην ιερολαγόνια άρθρωση είναι αποτέλεσμα τραυματισμού. Η αντίθετη πλευρά από αυτή του τραυματισμού θα μετατοπιστεί έτσι ώστε να υποστηρίξει την επώδυνη ή αδύναμη πλευρά, με αποτέλεσμα το σφίξιμο των συνδέσμων σε αυτή τη πλευρά στην ιερολαγόνια άρθρωση. Η ιερολαγόνια άρθρωση μπορεί να είναι δύσκαμπτη από τη μία πλευρά μόνο ή και στις δύο, δημιουργώντας συμπτώματα στη μία πλευρά του σώματος ή και στις δύο αντίστοιχα. Η δυσκαμψία της ιερολαγόνιας άρθρωσης μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις σε όλο το σώμα.

Περισσότερα για τη δυσλειτουργία ιερολαγονίας άρθρωσης:

Από τα πιο συχνά συμπτώματα αυτής της ανισορροπίας είναι πόνος χαμηλά στη μέση, προβλήματα στα γόνατα, πόνος στον αυχένα και στον ώμο. Μία σφιχτή ιερολαγόνια άρθρωση μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα εσωτερικά όργανα της πυέλου, όπως το έντερο, τη μήτρα, τις ωοθήκες και τον προστάτη. Χάρη στη χαλαρωτική επίδραση που έχει η θεραπεία για την ανισορροπία της ιερολαγόνιας άρθρωσης στους μύες της πλάτης, χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις με μυϊκό σπασμό ή ευαισθησία των μυϊκών ομάδων δίπλα στη σπονδυλική στήλη. Ενδείξεις για τη θεραπεία της ιερολαγόνιας άρθρωσης: Οποιοσδήποτε τραυματισμός στα κάτω άκρα που δεν έχει αντιμετωπιστεί και δημιουργεί χρόνιο πόνο. Κατ’ επανάληψη διαστρέμματα ποδοκνημικής άρθρωσης, χρόνια προβλήματα στα γόνατα ή στα πέλματα θα επηρεάσουν την ισορροπίας της ιερολαγόνιας άρθρωσης.

Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή τραυματισμοί που γίνονται χρόνιοι, όπως σκολίωση, λόρδωση, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου θα επηρεάσουν την ιερολαγόνια άρθρωση και πιθανόν τις αρθρώσεις των κάτω άκρων.Ενοχλήσεις στα όργανα της πυέλου επηρεάζουν και επηρεάζονται από την ιερολαγόνια άρθρωση, εξαιτίας της θέσης του ιερού οστού που μετατοπίζεται.Άλλες πιθανές ενδείξεις για τη θεραπεία στην ιερολαγόνια άρθρωση είναι: ισχιαλγία, σύνδρομο απιοειδούς, πόνος στην περιοχή της οσφύος, μυϊκοί σπασμοί στην πλάτη και γενική ενόχληση (ειδικά σε κάμψη προς τα εμπρός του κορμού), δυσκολία έκτασης του κεφαλιού προς τα πίσω.

Διάβασε το προυγούμενο άρθρο της σειράς:

Διάβασε το επόμενο άρθρο της σειράς:

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×