Διατηρήστε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ανθρώπων ανά τον κόσμο. Με εκτίμηση πάνω από 366 εκατομμύρια περιπτώσεων παγκοσμίως και με τον αριθμό αυτό να συνεχίζει να αυξάνεται. Η μορφή διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνει χρόνια υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που οδηγούν στο να γίνει ο οργανισμός ανθεκτικός στην ινσουλίνη. Επομένως, η ρύθμιση και ο έλεγχος του στο αίμα (σάκχαρο αίματος) είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη του διαβήτη! Ας δούμε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψή του!

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν;

Το απλούστερο που μπορείτε να κάνετε για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα στο σάκχαρο αιματος είναι να μειώσετε τον αριθμό των επεξεργασμένων σακχάρων και αμύλων που καταναλώνετε. Ένας εφικτός στόχος επιτυγχάνεται τρώγοντας μικρότερες μερίδες γλυκού.

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών είναι, επίσης, χρήσιμη. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της ποσότητας ζάχαρης που απορροφάται από τον οργανισμό σας. Αυτές βρίσκονται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης (εφόσον τρώγονται στη φυσική τους κατάσταση, καθώς η επεξεργασία των τροφίμων αφαιρεί τις φυτικές ίνες). Η κατανάλωση ξηρών καρπών, σπόρων και ολόκληρων φρούτων και λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών.

Lifestyle Συμβουλές για βέλτιστο γλυκαιμικό έλεγχο

Εξίσου σημαντικός για τον έλεγχο του γλυκαιμικού δείκτη στο αίμα σας είναι και ο τρόπος ζωής ή αλλιώς το lifestyle που ακολουθείτε. Η άσκηση βοηθά, για παράδειγμα, στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Μάλιστα, όταν αθλείστε, οι μύες σας καταναλώνουν τη ζάχαρη που βρίσκεται στο αίμα σας απορροφώντας με αυτόν τον τρόπο την περίσσεια ποσότητα. 

Σίγουρα θα είχατε ακούσει για τις ενεργητικές ιδιότητες της άσκησης. Γνωρίζατε, όμως, ότι το άγχος επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας; Κι όμως! Οι ορμόνες του στρες αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί τη ζάχαρη ως καύσιμο! Όταν είστε αγχωμένοι, στέλνονται σήματα για την απελευθέρωση αποθηκευμένων μορφών ζάχαρης πίσω στην κυκλοφορία του αίματος, αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μειώσετε το άγχος και να το διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά.

Μια χρήσιμη συμβουλή για την διαχείρισή του είναι οι ασχολίες. Επίσης, φροντίστε να έχετε καλή ποιότητα ύπνου, καθώς ο ύπνος πηγαίνει χέρι-χέρι με το άγχος. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά καλά, έχετε την τάση να απελευθερώνετε ορμόνες του στρες και παράλληλα έχετε μεγαλύτερη όρεξη και λαχτάρα για ζάχαρη.  Θέστε, λοιπόν, σε προτεραιότητα έναν συστηματικό καλό ύπνο. Θα σας βοηθήσει τόσο στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος, όσο και στη γενικότερη σωματική και ψυχική σας υγεία και ευεξία!

Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει το σάκχαρο αιματος;

Η απάντηση είναι ναι! Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Σε μια πρόσφατη μελέτη, εξετάζοντας συγκεκριμένα σημεία βελονισμού και τις λειτουργίες τους, οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα ένα σημείο «Ren12» που είχε αποδειχθεί σε προηγούμενες μελέτες ότι ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όπως απεδείχθη στη μελέτη αυτή, μετά την εφαρμογή της βελόνας του Ren12, τα τυχαία επίπεδα σακχάρου στο αίμα έπεσαν. Επιπλέον, μαζί με άλλα βασικά σημεία βελονισμού, οι ασθενείς είχαν πιο σταθερές μετρήσεις!

Μήπως έφτασε η στιγμή να διαπιστώσετε και εσείς τις ωφέλειες του βελονισμού; Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://startingpointacupuncture.com/blood-sugar/

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×