Αντιμετωπίστε τον πόνο, απολαύστε και πάλι τις αγαπημένες σας ασχολίες!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Αντιμετώπιση του πόνου

Ο χρόνιος ή οξύς πόνος μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη ζωή σας, εμποδίζοντας σας από το να απολαύσετε τα χόμπι που αγαπάτε. Ειδικότερα, ο πόνος στον αυχένα και την πλάτη μπορεί να είναι εξουθενωτικός και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής σας εν γένει, ακόμη και απλές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσετε τη σωστή θεραπεία για να μειώσετε και να εξαλείψετε τον πόνο.

Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και το επίπεδο πόνου που μπορεί να βιώσει κάποιος είναι βέβαιο, ότι θα ποικίλλει. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πόνο όταν προσπαθούν να κάνουν μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ άλλοι δεν μπορούν καν να κινηθούν, λόγω της οξύτητας του πόνου που βιώνουν.

Σε περίπτωση που νιώσετε πόνο οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι πολύ πιθανόν να αποτελεί ένα σημάδι υποκείμενου ζητήματος που πρέπει να αντιμετωπίσετε και η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να βοηθήσει από αυτή την άποψη. Η θεραπεία είναι αποτελεσματική, ήπια και φυσική και μπορεί να βοηθήσει τόσο στον οξύ όσο και στον χρόνιο πόνο. Οι φυσικοθεραπευτές επικεντρώνονται στον προσδιορισμό της βασικής αιτίας του προβλήματος, προκειμένου να προσφέρουν εστιασμένες θεραπείες ανακούφισης από τον πόνο που μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες με αιτίες του πόνου. Μάλιστα, δύνανται να συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας εν γένει!

Η φροντίδα από κάποιον ειδικό φυσικοθεραπευτή θα συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής, την έντασης και του στρες, ενώ παράλληλα θα άρει τους περιορισμούς των αρθρώσεων και την παρεμβολή των νεύρων. Επιπλέον, αυτό το είδος φροντίδας θα βελτιώσει τη λειτουργία του αναπνευστικού, του πεπτικού, του ανοσοποιητικού και το νευρικού συστήματος του ασθενούς.

Ο ειδικός θα στοχεύσει στη βασική αιτία του πόνου και, αναλόγως την περίπτωσή σας, οι συνεδρίες θα αποκαταστήσουν τη λειτουργία των αρθρώσεων, των μυών και των νεύρων του σώματός σας, βελτιώνοντας παράλληλα την κινητικότητα και την ανεξαρτησία. Χρειάζεται να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις συνεδρίες, καθώς κάτι τέτοιο θα βελτιώσει την ισορροπία, την ευελιξία, τον συντονισμό και το εύρος της κίνησής σας, ενώ θα επιταχύνεται η διαδικασία επούλωσης και θα βελτιώσει την κυκλοφορία σας. 

Τέλος, πολλοί ασθενείς αναφέρουν λιγότερους πονοκεφάλους ημικρανίες μετά από το πέρας των συνεδριών τους. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η θεραπεία ενθαρρύνει το σώμα να «αυτοθεραπευθεί» φυσικά και είναι κατάλληλη για ασθενείς όλων των ηλικιών. Εάν έχετε κουραστεί να ζείτε με τον χρόνιο πόνο και τη δυσκαμψία, η φυσικοθεραπεία είναι η λύση στο πρόβλημά σας, ενώ θα σας χαρίσει πίσω τις αγαπημένες σας δραστηριότητες και χόμπι.

Για περισσότερα μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×