Νευροπαθητικός Πόνος: Ανακούφιση από τον πόνο και αντιμετώπιση με βελονισμό!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Τι είναι ο νευροπαθητικός πόνος;

Ο νευροπαθητικός πόνος είναι αρκετά συχνός και μπορεί να προκληθεί από βλάβη των νεύρων είτε από κακή κυκλοφορία του αίματος. Αιτίες που προκαλούν την νευρική βλάβη μπορεί να είναι ο διαβήτης, η μεθερπητική νευραλγία (έρπητα ζωστήρα), επιπλοκές μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλη ιδιοπαθής άγνωστη αιτία.

Οι ασθενείς περιγράφουν τον πόνο που βιώνουν ως έντονο, ενώ αρκετά συχνά νιώθουν μυρμήγκιασμα ή και «μαχαιριές». Ο πόνος μπορεί να είναι είτε συνεχής ή να έρχεται και να φεύγει, ενώ κατά τη νύχτα είναι συνήθως χειρότερος.

Πώς αντιμετωπίζεται με φάρμακευτική αγωγή;

Η πιο συνήθης αντιμετώπιση του προβλήματος από τους ειδικούς υγείας περιλαμβάνει την πρόσληψη φαρμάκων, τα οποία μειώνουν τον πόνο ή τον καταστέλλουν. Ωστόσο, συχνά οι ασθενείς συνεχίζουν να αισθάνονται πόνο καθώς η βασική αιτία του πόνου δεν αντιμετωπίζεται, αλλά απλώς καλύπτεται προσωρινά ο πόνος.

Πώς αντιμετωπίζεται με βελονισμό;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο νευροπαθητικός πόνος συνεπάγεται είτε κάποια βλάβη στα νεύρα ή είτε κακή κυκλοφορία. Έτσι, η βελτίωση της λειτουργίας των νεύρων, η μείωση της φλεγμονής, η υποστήριξη της επούλωσης και η αύξηση της κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι οι στόχοι της θεραπείας. Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω.

Τι λένε οι μελέτες;

Μια πρόσφατη μελέτη που εξετάζει εάν ο βελονισμός μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για τον χρόνιο νευροπαθητικό πόνο βρήκε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Στη μελέτη συμμετείχαν πολλές ομάδες ατόμων με διάγνωση χρόνιου περιφερικού νευροπαθητικού πόνου και συνδυάστηκαν διαφορετικές μέθοδοι αντιμετώπισης, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη σύγκριση των αποτελεσμάτων. Κάποιες περιλάμβαναν προγράμματα ασκήσεων  και φαρμακευτικής θεραπείας, βελονισμό και ψευδή βελονισμό. Η ομάδα που έλαβε βελονισμό για 8 εβδομάδες ή και περισσότερο κατά τη διάρκεια της μελέτης έδειξε, ότι ο βελονισμός προσέφερε μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο. Ας σημειωθεί, ότι όλο και περισσότερες έρευνες δημοσιεύονται για τον βελονισμό, που καταδεικνύουν τις ευεργετικές επιδράσεις του στις χρόνιες επώδυνες καταστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://startingpointacupuncture.com/neuropathic-pain

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×