Ενισχύστε την καλή υγεία των πνευμόνων σας με βελονισμό και φυσικοθεραπεία!

HUMAN KINETICS

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Human Kinetics Physiotherapy - Souzana Loukogiannaki

Περιεχόμενα θέματα

Οι πνεύμονές μας είναι αναμφίβολα από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν 200.000 άνθρωποι ασθενούν κάθε χρόνο από αναπνευστικές ασθένειες. Οι ασθένειες αυτές συνήθως περιλαμβάνουν οξείες και χρόνιες παθήσεις, όπως γρίπη ή εμφύσημα. Αρκετές από αυτές μπορούν να προληφθούν, υπάρχουν όμως και άλλες που δεν μπορούν λόγω παραγόντων όπως η γενετική. Επομένως, η χρήση ασφαλών και φυσικών τρόπων για την ενίσχυση της υγείας των πνευμόνων είναι απαραίτητη!

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός;

Στην ολιστική προσέγγιση του βελονισμού, οποιοδήποτε μέρος του σώματος συμβάλλει στην αναπνοή μπορεί να θεωρηθεί μέρος του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει τη μύτη, τους βρόγχους, τα ιγμόρεια, το διάφραγμα.. ακόμη και το δέρμα, σε κάποιο βαθμό!

Ο βελονισμός έτσι μπορεί να είναι μια εξαιρετικά εξατομικευμένη μορφή θεραπείας. Κάθε άτομο λαμβάνει διαφορετικό θεραπευτικό πρωτόκολλο ανάλογα με τα συμπτώματα και τη διάγνωσή του. Συνδυάζεται εξαιρετικά με μεθόδους φυσικοθεραπείας όπως η ενδοδιαθερμία TECAR και η άσκηση, που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοξινών από τους πνεύμονες και στη βελτίωση του αερισμού, συνθέτοντας ένα φυσικοθεραπευτικό  πρωτόκολλο που μπορεί να προστεθεί στη θεραπεία σχεδόν κάθε αναπνευστικής πάθησης.

Βελονισμός για αναπνευστικά προβλήματα:

Ο βελονισμός βοηθά στη τόνωση του αναπνευστικού καθώς διεγείρει τη ροή του αίματος που μεταφέρει οξυγόνο σε κάθε κύτταρο του σώματος. Η αύξηση της ροής του αίματος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διαστέλλει τα βρογχιόλια και παράγει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που βοηθούν στη βελτίωση της αναπνοής χαλαρώνοντας τους μύες.

Συμβουλές διατροφής για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων:

Για να είναι δυνατοί οι πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα, χρειάζονται σωστή διατροφή, ακριβώς όπως και το υπόλοιπο σώμα. Ορισμένες τροφές είναι καλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ παράλληλα ανοίγουν τους πνεύμονες και αυξάνουν την κυκλοφορία. Τροφές όπως το σκόρδο και τα κρεμμύδια μειώνουν τη φλεγμονή και καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Οι πιπεριές τσίλι ανοίγουν τις ρινικές οδούς, διεγείροντας τις βλεννώδεις μεμβράνες και καταπολεμώντας την εισβολή δυσάρεστων βακτηρίων και ιών. Τα καρότα και η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και λυκοπένιο. Όλες αυτές οι βιταμίνες επηρεάζουν την υγεία των πνευμόνων μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης πνευμονικής νόσου.

Όπως είναι εμφανές από τα παραπάνω, ο βελονισμός και η φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης αναπνευστικών προβλημάτων. Μπορείτε να δείτε τις μελέτες για τα πρωτόκολλα του βελονισμού και της φυσικοθεραπείας στις αναπνευστικές παθήσεις στη σελίδα μας Βελτίωση αναπνευστικής λειτουργίαςΓια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μαζί μας στο: 2106149269

Πηγή: https://startingpointacupuncture.com/lung-health-2019/

Μοιράσου το άρθρο
ΣΟΥΖΑΝΑ ΛΟΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έχει ειδικευτεί στον Βιοϊατρικό Βελονισμό και είναι μέλος της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον συνδυασμό της φυσικοθεραπείας και του Βιοϊατρικού βελονισμού για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και του χρόνιου πόνου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού με την κ. Λουκογιαννάκη παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα 2106149269 & 6937110261.

×