Σουζάνα Λουκογιαννάκη PT, cert. Acu WAU


  • Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Αθήνας, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας και του τμήματος «Φυσικοθεραπεία στη Γυναίκα» (SoWH) του Αμερικάνικου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
  • Ειδίκευση στο Βιοϊατρικό Βελονισμό, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Μετεκπαίδευση στην Κίνα στον Παραδοσιακό Βελονισμό, Shanghai University of TCM
  • Εκπαίδευση  στη Μεγάλη Βρετανία, στη Θεραπεία SCENAR-COSMODIC και πιστοποίηση από τη LET MEDICAL Research Lab
  • Εκπαίδευση στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία με τη μέθοδο McKenzie για τις ενότητες της Αυχενικής, Θωρακικής και Οσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης από το Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie.
  • Εκπαίδευση στη Θεραπευτική Άσκηση Qigong, Taiji Health Center, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Shanghai University of TCM.
E

ίναι υπεύθυνη του πρότυπου Κέντρου Φυσικοθεραπείας Human  Kinetics το οποίο λειτουργεί από το 2011. Έχει αναλάβει ερευνητικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο ¨Άσκηση & Ποιότητα Ζωής¨ στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με κατεύθυνση τη Μεγιστοποίηση της Απόδοσης – Επίδοσης.

Διατέλεσε υπεύθυνη  για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε άτομα τρίτης ηλικίας στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων του Δήμου Κορυδαλλού. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΩΜΕΓΑ με αντικείμενα διδασκαλίας τα μαθήματα της Φυσικοθεραπείας, Ανατομίας, Εργοφυσιολογίας, Κινητικής Μάθησης, Αθλητιατρικής κα.

Είναι μέλος του συλλόγου του τμήματος «Φυσικοθεραπεία στη Γυναίκα» (SoWH) του Αμερικάνικου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (APTA) και παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση στις ανάγκες της γυναίκας.

Ολοκλήρωσε εκπαίδευση στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία με τη μέθοδο McKenzie για τις ενότητες της Αυχενικής, Θωρακικής και Οσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης από το Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie.

Ειδικεύτηκε στο Λονδίνο στη μέθοδο Νευρικής Ενεργοποίησης SCENAR-COSMODIC THERAPY για την αντιμετώπιση του πόνου και το 2016 γίνεται η πρώτη πιστοποιημένη θεραπευτής της μεθόδου στην Ελλάδα από τη LET MEDICAL Research Lab.

Τον Ιούνιο 2018 αποκτά Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Βιοϊατρικό Βελονισμό πιστοποιημένο από το Εργαστήριο Μυοσκελετικής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τον Αύγουστο 2018 ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Κίνα στον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό στο Shanghai University of  Traditional Chinese Medicine.Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βελονισμό, περιελάμβανε θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο Βιοϊατρικό Βελονισμό, στο Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό, τον Ηλεκτροβελονισμό, τον Ωτοβελονισμό, την Εφαρμογή Ξηρής Βελόνας (Dry Needling).

Το Σεπτέμβριο 2018 πιστοποιήθηκε στη Θεραπευτική Άσκηση Health Qigong Ba Duan Jin και Taiji Eight Routines & Five Steps στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που διενεργήθηκε στο Tai Ji Health Center του Εργαστηρίου Μυοσκελετικής & Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Shanghai Qiging Research Institute του Πανεπιστημίου Shanghai University of Traditional Chinese Medicine.

Η κλινική άσκηση, στα πλαίσια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, περιελάμβανε την Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική κλινική, καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο Κ.Α.Τ. και στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251). Η πρακτική άσκηση με παιδιά με νευροαναπτυξιακά προβλήματα έγινε στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ).

Η κλινική εκπαίδευση στο βελονισμό πραγματοποιήθηκε στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής  και στα νοσοκομεία Longhua Hospital, Shanghai Hospital of Integrated Traditional Medicine και Shanghai Qigong Research Institute.

Σεπτέμβριος 18, 2016
Top