Τα Οφέλη της Φυσικοθεραπείας

Φυσικοθεραπεία: Μία ολοκληρωμένη μη επεμβατική λύση για τη θεραπεία του πόνου, την αποκατάσταση της κίνησης και την καθημερινή ευεξία.

Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι φυσιοθεραπευτές περιλαμβάνουν συνήθως αξιολόγηση της κλινικής εικόνας και θεραπείες εγκεκριμένες από θεράποντες ιατρούς. Οι φυσιοθεραπευτές εντοπίζουν, αξιολογούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης. Βοηθούν τους ανθρώπους να διατηρούν ή να αποκαθιστούν όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό την λειτουργικότητα του σώματος, καθώς και της κίνησης.

Η φυσιοθεραπεία σας βοηθά σε 5 βασικούς τομείς στο να:

#1. Βελτιώσετε και επαναφέρετε την κίνηση στο σώμα σας.

#2. Διαχειριστείτε τον πόνο.

#3. Μειώσετε τα συμπτώματα πολλών χρόνιων παθήσεων και ασθενειών.

#4. Αναρρώσετε γρήγορα από έναν τραυματισμό, αλλά και να τον προλάβετε.

#5. Αυξάνετε στο μέγιστο βαθμό τη δυνατότητα ομαλής και λειτουργικής κίνησης.

4 λόγοι να ενταξετε τΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤον προγραμματισμο σας

#1. Πρόληψη: Υγεία, ευεξία και καλή φυσική κατάσταση.

#2. Διαχείριση του πόνου με φυσικό τρόπο.

#3.Κινηση: Λειτουργική ζωή, ανεξαρτησία.

#4. Καθημερινή ευεξία.

Ακολουθείτε το πλάνο φυσικοθεραπείας του ειδικού που  σας έχει αναλάβει.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει τη σωματική, ψυχική σας υγεία, ενώ παράλληλα γίνεστε πιο κοινωνικοί. Βοηθά, επίσης, στην πρόληψη ή βελτίωση πολλών χρόνιων παθήσεων, όπως: Καρδιοπάθεια, Διαβήτης, Παχυσαρκία, Κατάθλιψη,Κάποια είδη καρκίνου,κ.α.

Φροντίδα που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Οι φυσιοθεραπευτές σχεδιάζουν το πλάνο θεραπείας σας πάνω στις ανάγκες, τις προκλήσεις, αλλά και τους στόχους σας. Συνεργάζονται μαζί σας για να αναπτύξουν στρατηγικές και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας. 

Διαχειριστείτε τον πόνο και αποφύγετε τα οπιοειδή/αναλγητικά/ηρεμιστικά.

Ενώ τα σκευάσματα που συνταγογραφούνται από το γιατρό σας είναι κατάλληλα για ορισμένες περιπτώσεις, καλύπτουν μόνο τον πόνο. Οι φυσιοθεραπευτές σας βοηθούν να διαχειριστείτε τον πόνο χωρίς τους κινδύνους χρήσης των σκευασμάτων. Οι κίνδυνοι οπιοειδών/αναλγητικών/ηρεμιστικών περιλαμβάνουν την κατάθλιψη, την διαταραχή χρήσης ουσιών, την υπερβολική δόση και συμπτώματα στέρησης κατά τη διακοπή της χρήσης. Για τη διαχείριση του μακροχρόνιου πόνου συνιστώνται ασφαλέστερες επιλογές όπως η φυσική θεραπεία.

Αποφύγετε το χειρουργείο.

Οι φυσιοθεραπευτές βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειριστούν τον πόνο και να βελτιώσουν τα προβλήματα κίνησης. Κάποια προβλήματα πόνου και κίνησης μπορεί να γίνουν χρόνια και να οδηγήσουν σε χειρουργική επέμβαση. Η φυσικοθεραπεία βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων πολλών χρόνιων ασθενειών και καταστάσεων. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την επιδείνωση πολλών προβλημάτων, ενώ οι φυσιοθεραπευτές θα βοηθήσουν να αποφύγετε την αναγκαιότητα, το κόστος και τους κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Φυσικά, όμως, η φυσικοθεραπεία συμβάλλει σημαντικά τόσο στην προετοιμασία όσο και στην ανάκαμψη πριν και μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Λαμβάνετε ενεργό ρόλο στην ανάρρωσή σας.

Οι φυσιοθεραπευτές ενδυναμώνουν και ενθαρρύνουν τους ασθενείς να αναλάβουν ενεργό ρόλο κατά την ανάρρωσή τους. Συνεργάζονται μαζί τους, αλλά και με άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, για να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα.
Πηγή: https://www.choosept.com/benefits/default.aspx

Γνωρίζετε ότι:

Ο συνδυασμός της φυσικοθεραπείας και του βιοϊατρικού βελονισμού μπορεί να βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών και νευρολογικών διαταραχών καθώς και στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Η Σουζάνα Λουκογιαννάκη εξηγεί πως συνδυάζεται η φυσικοθεραπεία και ο βιοϊατρικός βελονισμός