Facebook

Αθλητές

Αύξηση αθλητικής επίδοσης, Αθλητικές κακώσεις, Θλάση, Διάστρεμμα, Σύνδρομο Υπερχρήσης, Μυοσκελετικοί τραυματισμοί, Οξεία και χρόνια τενοντίτιδα, Αρθρίτιδα, Θυλακίτιδα. Τραυματισμοί από λειτουργική υπερφόρτωση, αθλητικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όπως Αγκώνας τένις, Γόνατο άλτη, Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Πόνος μεταταρσίου, Φτέρνα jogger κ.λπ.). DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness), που συμβαίνει μετά από άσκηση ή μυϊκή κόπωση

Τα επιτεύγματα της σύγχρονης φυσικοθεραπείας στον αθλητισμό έχουν δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες αθλητές να επιστρέψουν στην αγωνιστική δραστηριότητα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν ακόμη και ένας μικρός τραυματισμός μπορεί να επηρεάσει την προετοιμασία ενός αθλητή, κάθε 24ώρο μετράει. Η μέθοδος Human Tecar αποτελεί την πρώτη επιλογή για την αποκατάσταση των επαγγελματιών αθλητών παγκοσμίας κλάσης.

Ο συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας της μεθόδου με τον βελονισμό όχι μόνο στο κομμάτι της ταχείας και πλήρους αποκατάστασης, αλλά και στο κομμάτι της μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης μπορεί να βοηθήσει στην  επίτευξη υψηλών στόχων των αθλητών, αλλά και στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών. Η σύγχρονη φυσικοθεραπεία αποδεικνύεται απαραίτητο εργαλείο όχι μόνο για επαγγελματίες αθλητές αλλά και για καθημερινούς ανθρώπους για την ανάκτηση της δύναμης, την αποκατάσταση της ισορροπίας και την ευεξίας.

Επίδραση του βελονισμού στην αθλητική απόδοση (Λουκογιαννάκη 2018)

Θετική επίδραση του βελονισμού στο άγχος, πριν από αγώνα, κατέγραψε η ομάδα του Shayestehfar το 2016. Τα αποτελέσματά τους προέκυψαν από μετρήσεις στην αλλαγή της αγωγιμότητας του δέρματος και στη Κ.Σ. σε έφηβους ποδοσφαιριστές που έκαναν βελονισμό 4h πριν τον αγώνα.

Όσον αφορά στη βελτίωση της ανοσολογικής απάντησης μετά από εξαντλητική άσκηση, 3 έρευνες υποστηρίζουν την εφαρμογή του βελονισμού.(Akimoto ,Matsubura- Hanaoka, και Hutchison). Και οι 3 μελέτες συμφωνούν ότι ο βελονισμός μπορεί να έχει προστατευτική δράση στους αθλητές.

Σημαντικός παράγοντας της αθλητικής απόδοσης είναι η ταχεία αποκατάσταση των φυσιολογικών παραμέτρων μετά την άσκηση. Ο Zheng υποστηρίζει, σύμφωνα με τη μελέτη του, ότι ο βελονισμός έχει θετική επίδραση στον έλεγχο του ενδοκρινικού συστήματος, προάγει την αθλητική απόδοση και περιορίζει την κόπωση.

Ο Li και οι συνεργάτες του δοκίμασαν 3 πρωτόκολλα Η/Β σε 17 άτομα πριν ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα εξαντλητικής άσκησης σε ποδήλατο. Αξιολόγησαν την αρτηριακή πίεση, τη ΚΣ και το φόρτο του μυοκαρδίου. Τα ζευγάρια που υποβλήθηκαν σε βελονισμό είχαν σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ικανότητας άσκησης και τη μείωση των αιμοδυναμικών απαντήσεων.

Στο συμπέρασμα ότι ο βελονισμός μπορεί να είναι μία μέθοδος αποκατάστασης των αθλητών κατέληξε και ο Haifeng, ο οποίος εξέτασε το μεταβολικό προφίλ των ούρων σε 14 άνδρες μετά από εξαντλητική άσκηση, έχοντας εφαρμόσει εκ των υστέρων μία συνεδρία βελονισμού.

●Στις 15 Νοεμβρίου 2018, στην πανεπιστημιούπολη της Μούρθια, ολοκληρώθηκε το πρώτο μάστερ  HumanTecar® για τους μαθητές του 4ου έτους του προγράμματος σπουδών στη φυσιοθεραπεία και την επιστήμη της βιομηχανικής.Το μάστερ με τίτλο ” Η τεχνολογία HumanTecar® στην πρόληψη, αποκατάσταση και βελτίωση των υψηλών επιδόσεων στους αθλητές” παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Pedro.E. Alcaraz, Επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών UCAM Research Center for High Performance Sports.

●Ο καθηγητής Fusi, επικεφαλής του τμήματος  αποκατάστασης της κλινικής Zucchi στη Monza, με εκτεταμένη εμπειρία στον κόσμο του αθλητισμού, ως γιατρός της ομάδας ποδοσφαίρου νέων της Milan, έχει αναγνωρίσει την εστιασμένη μηχοακουστική δόνηση ως μια αποτελεσματική μέθοδο για γρήγορη αποκατάσταση και μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης με  μακράκαι διαρκή αποτελέσματα.